donderdag 5 augustus 2010

Wat valt er te beleven in Almeria?

Almería is een stad in Andalusië, Zuid-Spanje, aan de Middellandse Zee. Het is eveneens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Almería. De stadsnaam 'Almería' is afgeleid van het Arabische begrip Al-Mariya ('Spiegel van de Zee').

Er valt heel wat te beleven in Almeria. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn :

- 16e eeuwse kathedraal
- Alcazaba ( Een 1000 jaar oud Moors fort met een schitterend uitzicht over de stad)
- Muralla de Jairan
- Sala de Prehistoria (museum over de prehistorische tijd)
- Sala de Historia Antigua (museum over de oudheid)
- Torre de los Espejos

Omdat het woestijnlandschap en klimaat van de provincie op het landschap in het zuidwesten van de Verenigde Staten lijkt, zijn er in de jaren 60 vele spaghettiwesterns als Il buono, il brutto, il cattivo en Per un pugno di dollari opgenomen. In de omgeving van Tabernas zijn enkele western-steden gebouwd.

De Costa de Almeria is een echt vakantieparadijs. Het is de streek waar je het gevoel krijgt van echt in Spanje te zijn, de streek van de tomaten en olijven, van de fiesta en de siesta.

Er zijn verschillende toeristische routes die Almeria verbinden met de provincie Granada en de Alpujarras-route met zijn prachtig landschap en zijn steden: Benhadux, Gador, Aljama de Almeria, Canjayar, Laujar, Alcolea, Berja, Arra, El Ejido, Dallias, Roquetas de Mar en Almeria zelf. Langs de kust bevindt zich een andere route met kliffen in Cabo de Gata, Salinas, Rodalquillar en rustige stranden zoals in Carboneras, Mojacar, Garrucha en Vera. Op deze route liggen ook de steden Nijar en Sorbas, die bekend staan om hun ambachtelijke producten. In het noorden van de provincie bevindt zich de zogenaamde Velez-route waar men Velez Rubio kan bezoeken (een bezienswaardig kasteel) en Velez Blanco met zijn beroemde Letreros grot met voorhistorische schilderingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten