maandag 2 augustus 2010

Wat moet je bezoeken in Barcelona?

Hier een overzicht van de top 5 van bezienswaardigheden in Barcelona

1. Parc Guëll

Park Guëll is een stadspark in het noorden van de stad. Het werd ontworpen door Antoni Gaudi in opdracht van Eusebi Güell in 1900. De bouw duurde veertien jaar. Je vindt er onder meer de bekende mozaïekmotieven van Gaudí, trappen die in het landschap geïntegreerd zijn en andere ontwerpen, die je nog nooit in een park hebt gezien. Verder staat het Gaudí Museum in het park. Dit is een huis waar de architect ooit woonde. Het bestaat uit twee verdiepingen en een tuin. Een ideale fotogelegenheid

2. Ramblas

Dit is de toeristische straat van Barcelona, die loopt over ongeveer anderhalve kilometer. Het ligt heel centraal tusen het Plaça de Catalunya en het Monument van Columbus. Eigenlijk is het een lange, drukke voetgangerspromenade met aan weerszijden smalle autowegen. Er is altijd wat te beleven, van straatartiesten, mimespelers en zakkenrollers. Pas dus goed op. Je vindt er ook heel wat restaurants, maar niet altijd de beste of de goedkoopste. Wel zalig om een tapas te gebruiken op het terras als het mooi weer is. Overdag, ’s avonds en ’s nachts een druk bezochte plek.

3. Sagrada Famiglia

Dit is hét symbool van Barcelona: een wereldberoemde beroemde kerk die er niet uitziet als een kerk. Het meesterwerk van Antoni Gaudí en voor velen de attractie van Barcelona. In 1883 kreeg Antoni Gaudí de regie voor de bouw in handen. De plannen werden volledig door de architect aangepast op zijn eigen, excentrieke manier aan de slag. Verwacht geen rechte lijnen, maar alles rond en golvend. Tot aan zijn dood, in 1926, was hij met het project bezig. Nog steeds is de kerk niet af. Het ultieme doel is om de kerk in 2026 te voltooien. Dat zou honderd jaar na de dood van Gaudí zijn.

4. Casa Milà

Dit huis staat ook bekend als La Pedrera, het Catalaanse woord voor steengroeve. Eén van de opvallendste gebouwen in de stad, op een hoek, aan de Passeig de Gràcia. De vierde verdieping, de zolder en het dakterras kun je bezichtigen. Zeker het dakterras is de moeite. Op dit golvende terras vind je onder meer schoorstenen. Hele mooie uitzichten en een aparte sfeer

5. Barri Gotic


Dit is de leukste wijk van Barcelona, Een wirwar van smalle straatjes, links van de Ramblas. Je vindt er leuke restaurants, cafés, broodjeszaken en allerhande boetiekjes. In de wijk staat de gotische kathedraal met een aantal bijgebouwen. Prima ook om een terrasje te pakken. Het beste is om de wijk zonder kaart en duidelijk doel door te lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten